00:00 - 01. februar 2019

Netthat er ekstra farlig fordi det er så lønnsomt, skriver Lena Lindgren.

Netthat er ekstra farlig fordi det er så lønnsomt, skriver Lena Lindgren.

Det har gått mindre enn ett år siden Resett publiserte et tokt av artikler om Sumaya Jirde Ali, poet, debattant og Morgenblad-spaltist. Det var særlig utsagn fra kommentarfeltet som festet seg på netthinnen den gang: «La oss slå ring rundt henne, søle bensin og tenne en fyrstikk». Slike ting, som Resett hadde latt stå. Resett ble klaget inn til PFU. Poeten og bodøværingen – i dag er hun 21 år gammel – ble utrustet med voldsalarm. Statsminister Erna Solberg fordømte nettstedet. Vi prøvde vel alle å hangle videre. 

Men nå fortsetter Resett igjen. 

Det tok til under regjeringsforhandlingene nylig; Sumaya Jirde Ali hadde lagt ut en twittermelding der det sto at Frp «er grunnleggende innvandringsfiendtlig», og at partiet «gang på gang har vist seg å være rasistisk». Foranledningen var Frps Per-Willy Amundsens utspill om å stanse barnetrygden etter barn nummer tre, som han begrunnet med at innvandrere bør føde færre barn. Så å si hele det offisielle Norge tok til slutt avstand fra Amundsens utspill, inkludert Frp-leder Siv Jensen. Resett fant det imidlertid relevant å plukke ut denne meldingen fra en 21 år gammel poet, og ba Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde om å kommentere den. Han svarte følgende: «Jeg kjenner ikke Jirdi (sic!) Ali, men hennes påstander åpenbarer et sinne, hat og intoleranse som må ha røtter i en annen kultur enn i et pluralistisk, tolerant og demokratisk Norge». Resett publiserte saken på egen nettside og Facebook. Da var det i gang igjen: ondskapsfull hets i strie strømmer.

Annonse