11:31 - 03. mars 2019

Åtte ting politikerne kan krangle om når de krangler om tapte oljepenger

Oljefondet har tapt 485 milliarder kroner, men politikerne vil heller diskutere skatteletter.

Oljefondssjef Yngve Slygstad presenterte tapstallene denne uken. Foto: Hanne Marie Lenth Solbø 

Oljefondet har gått på sitt verste tap siden finanskrisen. Onsdag denne uken kom årsrapporten som viser at fondet i 2018 tapte 6,1 prosent eller 485 milliarder kroner på verdens børser. Men politikerduellen om fondet i Dagsnytt 18 endte fort i en debatt om skatteletter til de rikeste. Det virket som om både Høyres statssekretær Marianne Eikvåg Groth og arbeiderpartiets finanspolitiske talskvinne Rigmor Aasrud var mer komfortable med å diskutere millioner tapt til de rike enn milliarder tapt på børs.

Her er åtte spørsmål – et for hver tusende milliard som fortsatt står igjen i fondet – som de kunne ha diskutert.

1. Hvorfor skal politikerne bry seg? 

Annonse