Annonse
08:35 - 18. januar 2019

Stor M i et vannglass

Universitetet Oslomet er blitt ett år. Vi tok en omkamp om navnet med den mektige rektor Curt Rice.

Kurtiserer: På språkets vegne har vi demonisert språkprofessor Curt Rice helt siden han for ett år siden fikk godkjent «OsloMet – storbyuniversitetet» som nytt navn på det lange, men fullt forståelige navnet Høgskolen i Oslo og Akershus. Når vi først møter ham, viser han seg som en hyggelig mann. Vi blir curtricert.
Annonse

«Mener du at du er viktigere enn Kongen? Hører du hva du selv sier?»

Han har fått fart på seg nå, Oslomets rektor Curt Rice. Han, som har ledd og smilt og vært beherskelsen selv under hele intervjuet, lener seg nå så langt frem over bordet at vi ikke kan bestemme om han sitter eller står. Er det nå den egentlige kampen om norsk språk begynner?

En time tidligere. – Gratulerer med dagen!

Annonse