Annonse
00:00 - 25. januar 2019

Aldri for mye til bistand

Dag Inge Ulstein har åpenbare kunnskapshull, men vil ikke la byråkrater eller eksministre få styre utviklingspolitikken.

Vanskelig valg: Dag Inge Ulstein er født på Sunnmøre og bosatt i Bergen med kone og fire barn. Jobben som utviklingsminister er lite familievennlig, og den utøves i en regjering med Frp, noe Ulstein var sterkt imot. Likevel sa han ja. 
Annonse

– Du begrunnet din avgang som finansbyråd i Bergen før jul med at du ville bruke mer tid med familien. Er du klar over hvor mye reising og hvor mange kjedelige møter det blir i luftavkjølte rom i Afrika i denne jobben?

– Jeg er nok ikke fullt ut klar over det, men jeg er klar over at dette ikke er en veldig familievennlig jobb. Det var mye som var vanskelig ved å si ja, men det aller vanskeligste var familien. Vi hadde mange runder i familieråd. Ingenting er verdt å ødelegge familien eller egen helse for.

– Du går fra å styre et årlig budsjett i Bergen på 25 milliarder kroner til å kunne boltre deg med 38 milliarder i bistandsbudsjettet. Hvordan blir overgangen?

Annonse