Annonse
00:00 - 05. oktober 2018

Nytt verb

Annonse

oslometifisere, v., gi (et statsorgan, institusjon, firma e.l.) et navn som ingen forstår, som ikke sier noe om hva man driver med, og som bryter med elementære, offisielle skriveregler. Eks.: «Det gikk rykter om at den egenrådige direktøren ville oslometifisere etaten.» «Kulturministeren ville ha hele regjeringen med på å stanse oslometifiseringen av statlige virksomheter.»

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.