Annonse
00:00 - 19. oktober 2018

Munch fortsatt til Saudi-Arabia

Munch-museet opprettholder planen om en stor Munch-utstilling i Saudi-Arabia til våren.

Pikene i Dhahran: To saudiske kvinner besøker det Snøhetta-tegnede kultursenteret hvor Munch-maleriene etter planen skal vises til våren. Morgenbladet besøkte senteret i mars. Arkivfoto: Christian Belgaux
Annonse

Rundt 50 bilder fra Munch-museet i Oslo skal etter planen sendes til Saudi-Arabia for å stilles ut i Kong Abdulaziz senter for verdenskultur, som er tegnet av det norske arkitektkontoret Snøhetta. Bygget er betalt av det statseide oljeselskapet Saudi Aramco og ligger ved deres hovedkvarter i Dhahran ved Persiabukta. Forhandlinger har pågått i over tre år om det som vil bli den første store Munch-utstillingen i den arabiske verden.

Kontrakt skal inngås i løpet av noen uker, opplyser Munch-museets direktør, Stein Olav Henrichsen, og planene er ikke endret på grunn av det som ser ut til å være et drap på journalisten Jamal Khashoggi.

Les også: Investorenes flukt kan bli kronprinsens fall

Dialog. – Vi er selvfølgelig rystet over det som ser ut til å ha skjedd. Vi tar fullstendig avstand fra disse handlingene, sier Henrichsen, som vil diskutere internt og med samarbeidspartnerne – Saudi Aramcos kultursenter og Snøhetta – om Khashoggi-saken får konsekvenser.

– Men grunnholdningen vår er å opprettholde gode forbindelser til kunstnere og kunstinstitusjoner også i land som ikke deler våre verdier, sier Henrichsen.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt