Annonse
00:00 - 19. oktober 2018

Munch fortsatt til Saudi-Arabia

Munch-museet opprettholder planen om en stor Munch-utstilling i Saudi-Arabia til våren.

Pikene i Dhahran: To saudiske kvinner besøker det Snøhetta-tegnede kultursenteret hvor Munch-maleriene etter planen skal vises til våren. Morgenbladet besøkte senteret i mars. Arkivfoto: Christian Belgaux
Annonse

Rundt 50 bilder fra Munch-museet i Oslo skal etter planen sendes til Saudi-Arabia for å stilles ut i Kong Abdulaziz senter for verdenskultur, som er tegnet av det norske arkitektkontoret Snøhetta. Bygget er betalt av det statseide oljeselskapet Saudi Aramco og ligger ved deres hovedkvarter i Dhahran ved Persiabukta. Forhandlinger har pågått i over tre år om det som vil bli den første store Munch-utstillingen i den arabiske verden.

Kontrakt skal inngås i løpet av noen uker, opplyser Munch-museets direktør, Stein Olav Henrichsen, og planene er ikke endret på grunn av det som ser ut til å være et drap på journalisten Jamal Khashoggi.

Les også: Investorenes flukt kan bli kronprinsens fall

Dialog. – Vi er selvfølgelig rystet over det som ser ut til å ha skjedd. Vi tar fullstendig avstand fra disse handlingene, sier Henrichsen, som vil diskutere internt og med samarbeidspartnerne – Saudi Aramcos kultursenter og Snøhetta – om Khashoggi-saken får konsekvenser.

– Men grunnholdningen vår er å opprettholde gode forbindelser til kunstnere og kunstinstitusjoner også i land som ikke deler våre verdier, sier Henrichsen.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse