00:00 - 02. mars 2018

Lurås beklager ikke

Helge Lurås, ansvarlig redaktør for nettstedet Resett, sier han ønsker seg en mer anstendig debatt.

Debattanten: Resett-redaktør Helge Lurås mener det er vanskelig å diskutere med forfatteren Sumaya Jirde Ali fordi hun er en ung, kvinnelig hijabruker med mørk hud. Arkivfoto: Christian Belgaux

– Denne uken har mye debatt handlet om hetsen av Sumaya Jirde Ali, som du publiserte på Resetts nettsider, eller som kom som kommentarer på Facebook-siden du har ansvar for: «hettemåke», «Akbar-kjerring», «trygdepudding», « ufyselig vesen», og så videre. Hva har du fått ut av diskusjonen?

– Vi skulle absolutt ønske slike uttrykk ikke forekom, og at de ikke ble sendt inn i det hele tatt. Det ville være bra om de som kommenterer, kunne disiplinere seg. Men de tingene som kommer på Facebook har vi ikke like god kontroll på. Da kan det komme ting som er helt horribelt, inkludert den ene kommentaren [«Slå ring om henne, søl bensin og tenn faklene»].

– Hva er det ved den 20 år gamle debattanten og forfatteren Sumaya Jirde Ali som er så provoserende?

Annonse