Annonse
00:00 - 17. november 2017

Et europeisk dilemma

Når europeiske og asiatiske utenriksministre møtes i Myanmar i helgen, blir det vanskelig å opptre høflig overfor vertskapet.

På flukt: Over 600 000 rohingyaer har flyktet fra Rakhine-staten i Myanmar siden august. Her ankommer noen av dem Bangladesh. Foto: Paula Bronstein / Getty Images
Annonse

Med sterk tilslutning fra offentlig opinion benekter Myanmars regjering at det finnes noen rohingyaer: De er bengalske muslimer, og når Myanmars hær nå har jaget de fleste på flukt til Bangladesh, er det egentlig en hjemsendelse. Det som i FN kalles etnisk rensing og som mange jurister mener er forbrytelser mot menneskeheten og/eller folkemord, har gjort hæren mer populær enn tidligere i sitt hjemland.

Hva skal ministrene si når de kommer til Myanmars hovedstad Naypyidaw? Her er en fiktiv briefing for Norges nye utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide:

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.