Annonse

Annonse

00:00 - 14. juli 2017

Mars er ikke svaret

En historisk ulvenyhet skaper debatt i Danmark: Åtte ulveunger er observert i nærheten av landsbyen med det ytterst passende navnet Ulfborg, vest på Jylland. Ungene er historiske fordi ulven ble utryddet i Danmark i 1813. I 2012 ble for første gang en ulv igjen observert i dansk natur, skriver Politiken, og i fjor ble det anslått at det var kommet drøyt 20 dyr nordover fra Tyskland.

Miljøtalsperson Christian Poll i partiet Alternativet gleder seg over valpene. «Den danske naturen er litt kjedelig, kan man si. Den vil bli mye mer dynamisk og spennende hvis vi får flere ville dyr», sier han til nyhetsbyrået Ritzau.

Dansk Folkeparti er derimot omtrent så begeistret som de pleier for nykommere sørfra. «Jeg mener ikke vi har plass til ulven», sier partiets miljøpolitiker Pia Adelsten.

HER !

Annonse