Annonse
00:00 - 30. juni 2017

Fra det upubliserte sjeleliv

Et gåtefullt dokument, en kode som må knekkes, en forlagshistorie med strid om status, eksklusivitet og faglig autoritet. Bak tabloide overskrifter og en opphetet etikkdebatt ligger sannheten om Knut Hamsuns psykoanalyse skjult i arkivene.

Annonse

Hør mer om notatene fra Hamsuns sjeleliv på Morgenbladets podcast. Abonner via Itunes eller lytt her:

«Jeg ser ikke relevansen av at vi får vite mer om Hamsuns sex- og drømmeliv, selv om det kan virke pirrende», sa litteraturprofessor Tore Rem til Aftenposten da kunstneren Thomas Kvam nylig stilte ut The Hamsun Files.

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse