Annonse
00:00 - 17. mars 2017

Østens mystikk

NRK Dagsrevyens reportasje fra Oslo øst, med utgangspunkt i en konkret gjeng på Søndre Nordstrand, tegner et dystert bilde av flere bydeler, fullt av narkotikasalg, våpen og sosiale problemer. Her er noen tall til å fylle ut bildet.

Anders Magnus rapporterte fra Oslo øst: NRK Dagsrevyen sendte en reportasje om gjenger og sosiale problemer på Oslo øst lørdag 11. mars. Illustrasjon: Christian Belgaux
Annonse

Graf 1. Oslo er åsted for mer kriminalitet enn snittet for landet. Mye av den «ekstra» kriminaliteten i Oslo blir begått i sentrum, ikke områdene der folk bor. Noe av dette skyldes at Oslo i uforholdsmessig stor grad benyttes av folk som ikke bor i Oslo, både turister og pendlere. Nattelivet står for en stor andel av kriminaliteten som lommetyverier, narkotikaomsetning og utelivsvold.

HØR OGSÅ PODCAST: Morgenbladets journalister drar til Stovner

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.