Annonse
00:00 - 17. mars 2017

Østens mystikk

NRK Dagsrevyens reportasje fra Oslo øst, med utgangspunkt i en konkret gjeng på Søndre Nordstrand, tegner et dystert bilde av flere bydeler, fullt av narkotikasalg, våpen og sosiale problemer. Her er noen tall til å fylle ut bildet.

Anders Magnus rapporterte fra Oslo øst: NRK Dagsrevyen sendte en reportasje om gjenger og sosiale problemer på Oslo øst lørdag 11. mars. Illustrasjon: Christian Belgaux
Annonse

Graf 1. Oslo er åsted for mer kriminalitet enn snittet for landet. Mye av den «ekstra» kriminaliteten i Oslo blir begått i sentrum, ikke områdene der folk bor. Noe av dette skyldes at Oslo i uforholdsmessig stor grad benyttes av folk som ikke bor i Oslo, både turister og pendlere. Nattelivet står for en stor andel av kriminaliteten som lommetyverier, narkotikaomsetning og utelivsvold.

HØR OGSÅ PODCAST: Morgenbladets journalister drar til Stovner

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt