00:00 - 24. mars 2017

Dansen med djevelen

I flere år trodde Bård Dyrdal at han kjempet mot djevelen. Så forandret politimannen syn på narkotika. Nå er ruspolitikken i ferd med å liberaliseres, men Dyrdal mener politiet står i veien.

Vil legalisere: – Kanskje det er bedre å regulere salget av cannabis enn å overlate det til 13-14-åringer, sier politioverbetjent Bård Dyrdal som en kommentar til tenåringene som ifølge NRK har begynt å selge cannabis på Oslo øst. Dyrdal vil forandre både hvordan politiet forebygger og bekjemper narkotika, og synes ikke de politiske partiene går langt nok.

Tidlig i 1990-årene, da Bård Dyrdal var en ung og fremadstormende politibetjent, og veldig inspirert av kampen mot narkotika, som han sier, pågrep han en rusavhengig på gaten i Oslo. Han ransaket mannen med hardt grep, hardt språk, og tok fra den pågrepne en «bitte liten klump med et eller annet».

Ved å ta det ulovlige stoffet fra mannen, tenkte Dyrdal at han gjorde en avgjørende innsats for at det norske samfunnet skulle bestå.

– Vi trodde at vi kjempet mot djevelen, sier Dyrdal nå.

Annonse