Annonse
00:00 - 24. mars 2017

Dansen med djevelen

I flere år trodde Bård Dyrdal at han kjempet mot djevelen. Så forandret politimannen syn på narkotika. Nå er ruspolitikken i ferd med å liberaliseres, men Dyrdal mener politiet står i veien.

Vil legalisere: – Kanskje det er bedre å regulere salget av cannabis enn å overlate det til 13-14-åringer, sier politioverbetjent Bård Dyrdal som en kommentar til tenåringene som ifølge NRK har begynt å selge cannabis på Oslo øst. Dyrdal vil forandre både hvordan politiet forebygger og bekjemper narkotika, og synes ikke de politiske partiene går langt nok.
Annonse

Tidlig i 1990-årene, da Bård Dyrdal var en ung og fremadstormende politibetjent, og veldig inspirert av kampen mot narkotika, som han sier, pågrep han en rusavhengig på gaten i Oslo. Han ransaket mannen med hardt grep, hardt språk, og tok fra den pågrepne en «bitte liten klump med et eller annet».

Ved å ta det ulovlige stoffet fra mannen, tenkte Dyrdal at han gjorde en avgjørende innsats for at det norske samfunnet skulle bestå.

– Vi trodde at vi kjempet mot djevelen, sier Dyrdal nå.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse