Annonse
00:00 - 03. mars 2017

Aslak Bonde om samferdselssatsninger

Regjeringen lover så mange og dyre samferdselssatsninger at det ikke er troverdig, skriver Aslak Bonde.

Annonse

Representanter for regjeringspartiene, KrF og Venstre har strødd om seg med penger denne uken. Eller rettere sagt: De har reist land og strand rundt med rause løfter – om alle milliardene som skal brukes på vei- og jernbanebygging de neste tolv årene. Regjeringen og støttepartiene ble enige om hovedtrekkene i den nye nasjonale transportplanen denne uken, og da var de ikke sene om å reise ut i landet for å spre det glade budskap: Dette er en regjering som satser mer enn noen andre på vei og jernbane.

 

Påstanden er sann. Etter 2005 har samferdselsbudsjettene økt i et så stort tempo at den sittende regjeringen alltid har kunnet hevde at den gjør mer enn sine forgjengere. Veksten i de nasjonale transportplanene, som rulleres hvert fjerde år, har vært på mange titalls prosent. Det blir den også denne gangen. Regjeringen er blitt enig med KrF og Venstre om å øke rammene med flere hundre milliarder kroner.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt