00:00 - 24. februar 2017

Da Andebu ble Sandefjord

Mens velgere verden rundt gjør opprør mot såkalte politiske eliter, jobber 94 norske kommuner frivillig med en reform som kan føre til større avstand mellom folket og politikerne. Velkommen til nye Sandefjord, første kommune ut.

Rause grynt: – Den største kommunen må være raus, sier Sandefjords Høyre-ordfører Bjørn Ole Gleditsch (til venstre) på spørsmål om hvordan distriktene skal bevares. Her er Gleditsch på besøk i grisefarmen til Tone Skadsem Gran (til høyre) i landbrukskommunen Andebu, som fra 1. januar ble del av Sandefjord. Grisens navn er ukjent.

Vaktmesteren i Sandefjord kommune sleper det gamle byvåpenet inn i rådhuset.

– Det ærverdige skiltet, sier en eldre kommuneansatt som går forbi.

Motivet vekker sterke følelser. Da det ble klart at Sandefjord skulle slå seg sammen med kommunene Stokke og Andebu, og få nytt byvåpen, stjal ukjente gjerningspersoner skiltet som hang over innfartsveien til sentrum.

Annonse