Annonse
00:00 - 16. desember 2016

En mors kamp mot radikal islam

Etter at offiseren Imad Ibn Ziaten ble drept av en terrorist, viet hans mor livet til å bekjempe radikalisering av fransk ungdom. Hun er både høyt dekorert og dødstruet. 

Konsentrert: Elevene i fjerde klasse, tilsvarende norsk niende klasse, ved ungdomsskolen i Compiègne, følger nøye med på historien om terrordrapet på soldaten Imad Ibn Ziaten. Ytterst til venstre sitter Fouad Ballach, ved siden av ham i hvit skjorte Yassine Jaaouane. På benken foran fra venstre Gueye Thierno, Samba Diallo og Elhadj Diawarra.
Annonse

– Han spurte «er du militær»? Sønnen min sa «hvorfor spør du meg om det?» «Er du militær?» «Ja, jeg er militær, og hva så?» «Hvor mange år har du vært militær?» «Er jeg kommet for å selge en moped eller for å fortelle om livet mitt?» Sønnen min begynte å bli irritert, og sa at «jeg har vært militær i ti år, hva angår det deg?» Den andre svarte: «Jeg er kommet for å drepe deg».

Latifa Ibn Ziatens stemme er fortsatt rolig. Hun vet hva som skjedde de siste minuttene av sønnens liv fordi terroristen Mohamed Merah filmet drapet med et kamera festet på brystet. Da Imad spurte hvorfor, svarte Merah at «du dreper mine brødre i Afghanistan, så i dag skal du dø». 

– «Ned på knærne», sa han. «Aldri», svarte sønnen min. Mohamed Merah skjøt, og min sønn falt, forteller Latifa Ibn Ziaten.

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse