00:00 - 07. oktober 2016

– Jeg hater Norge. La meg dra

Jihadisten Mohyeldeen Mohammad vil gjøre en avtale med norske myndigheter: Han vil reise fra landet og aldri komme tilbake.

Tror på endetider: – Det finnes profetier, beretninger om at visse ting vil skje før dommedag starter, sier Mohyeldeen Mohammad. -Mange av de tingene er i Syria. Blant annet skal Jesus komme ned, i Damaskus, og krige med muslimene mot de vantro, og etablere rettferdighet på jorden. Jeg tror det skjer veldig snart, men bare Allah vet.

Mandag. Han kommer fra avhør hos PST. Han har forklart seg om tekstmeldingene der han kalte Venstre-politiker Abid Raja for et «skittent svin» og «forræder». Siden han i 2010 advarte mot «et 11. september på norsk jord», har 30-åringen fra Larvik vært omtalt som sentral i det radikale norske islamistmiljøet. I 2012 dukket han opp på et bilde fra Syria, med maskingevær og flagget til den radikale Nusrafronten.

Intervjuet han har gått med på er sjeldent, han skyr media.

Hvorfor sendte du meldingene til Raja?

Annonse