Annonse
00:00 - 21. oktober 2016

Aslak Bonde om klimapolitikk

Venstrelederen blir ledd av når hun hevder at Frp er mer klimavennlig enn Ap, men hun har et poeng, skriver Aslak Bonde.

Annonse

Meningsmålinger viser at det er en ganske liten andel av velgerne som vil la klimaspørsmålet avgjøre stemmegivningen ved stortingsvalget neste år. Likevel blir klimapolitikk viktig, kanskje avgjørende, for hvem som blir statsminister. Årsaken er at MDG, Venstre og KrF kan bli vippepartier i Stortinget enten alene eller samlet. Når de skal velge mellom Jonas Gahr Støre og Erna Solberg, kommer de til å legge stor vekt på hvem av dem som er «best på klima».

Venstres leder Trine Skei Grande har i hele denne stortingsperioden hevdet at hun og hennes parti har presset Høyre og Frp til å føre en langt mer offensiv klimapolitikk enn den SV klarte å få Ap til å føre i den rødgrønne tiden. Frem til i høst er påstanden blitt sett på aller mest som en av mange begrunnelser for at Venstre har valgt å støtte Erna Solbergs regjeringsprosjekt. Men det var annerledes da Grande gjentok og forsterket påstanden i trontaledebatten for snaue tre uker siden:

Annonse