Annonse
08:50 - 30. september 2016

– Vi kan ikke dø igjen og igjen

Marcell Shehwaro er en kristen feminist fra Aleppo, der hun driver skoler midt i krigssonen. Hun er ikke lenger pasifist.

Langsiktig plan: Marcell Shehwaro tror ikke kampen mot IS og Assad kan vinnes med militære midler alene: – Nå har 15 000 barn gått i IS-skoler i tre år. Militærmakt kan ikke løse det problemet. Foto: Herman Dreyer
Annonse

– Hvordan er situasjonen i din hjemby Aleppo akkurat nå?

– Det begraves 100-150 martyrer hver dag. Denne uken har vi akkurat stengt skolevesen. Helsevesenet får ikke gitt akutt hjelp til de som trenger det. De har tatt i bruk nye typer bomber, bunkerknekkere. Her om dagen regnet jeg på hvor lenge det ville vare, 300 000 sivile igjen og 150 martyrer per dag… Det ble ganske lenge.

– Er dette den verste situasjonen siden krigen startet?

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.