Annonse
08:50 - 30. september 2016

– Vi kan ikke dø igjen og igjen

Marcell Shehwaro er en kristen feminist fra Aleppo, der hun driver skoler midt i krigssonen. Hun er ikke lenger pasifist.

Langsiktig plan: Marcell Shehwaro tror ikke kampen mot IS og Assad kan vinnes med militære midler alene: – Nå har 15 000 barn gått i IS-skoler i tre år. Militærmakt kan ikke løse det problemet. Foto: Herman Dreyer
Annonse

– Hvordan er situasjonen i din hjemby Aleppo akkurat nå?

– Det begraves 100-150 martyrer hver dag. Denne uken har vi akkurat stengt skolevesen. Helsevesenet får ikke gitt akutt hjelp til de som trenger det. De har tatt i bruk nye typer bomber, bunkerknekkere. Her om dagen regnet jeg på hvor lenge det ville vare, 300 000 sivile igjen og 150 martyrer per dag… Det ble ganske lenge.

– Er dette den verste situasjonen siden krigen startet?

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt