00:00 - 16. september 2016

– Nei, nei, nei. Faktafeil

Mina Gerhardsen vil ikke være med på at hun tegner skremmebilder av cannabisbruk.

Mina Gerhardsen, generalsekretær i ACTIS.

– Du og Actis får kritikk fra flere hold for å overdrive farene ved hasjbruk. Rusforsker Willy Pedersen skriver i Aftenposten: «Det er opplagt at det er farer forbundet med hasj, men (…) Mina Gerhardsen tegner hele tiden skremmebilder.» Kjenner du deg igjen?

– Nei. Den ene kritikken kom fra nestlederen i en organisasjon som jobber for legalisering, det er klart at her har vi ulik analyse av problemet og løsningene. Willy Pedersen sier vi er for lite opptatt av alkohol og for mye av hasj. Men alkohol er vår hovedsak.

– «Hasj er farlig, men de aller fleste forskere mener at alkohol er farligere. Det hører du aldri Mina Gerhardsen si», skriver Pedersen. Vil du si det nå?

Annonse