Annonse
00:00 - 11. mars 2016

Mediekrisen i miniatyr

Studentmediene står på kanten av stupet. Skandinavias eldste studentavis håper de har funnet en løsning på krisen. Kanskje til og med to.

Redaksjonen: Studentmediene i Trondheim leter desperat etter en ny eier. Men nyhetene må formidles, også i krisetider. Fra venstre: Thorben Dahl, Trine Mogaard og Mats Vederhus (i sofaen). Redaktør Synne Hammervik ved datamaskinen. Foto: Therese Alice Sanne
Annonse

Ble det ikke også solgt en radioannonse?

– Hæ?!

Tirsdag kveld, i Studentmediene i Trondheims hovedkvarter, rundt et bord midt på gulvet i kjelleren, er ledermøtet i gang. Veggene er prydet med plastperlebilder av dataspill-heltene Zelda og Pac Man og fotografier fra festligheter journalistene har vært med på. En av møtedeltagerne har fått frem noen lattersalver fra resten av bordet med en fortelling om hvordan han nettopp klarte å slette en digital eksamensbesvarelse. Men den økonomiske sannheten de diskuterer, er ikke spesielt lystig. I likhet med store og små aviser over hele landet, sliter de desperat med å finne måter å overleve på. Spørsmålet er om det lille studentmediehuset faktisk kan ha funnet en løsning.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.