Annonse
00:01 - 15. januar 2016

Menn som klår på kvinner

Gjengtafsingen i Köln og Stockholm handler om kjønn, og nordmenn må ikke tro de er så mye bedre, sier forsker Mona Abdel-Fadil.

Trakasseringer: Norske kvinner ble latterliggjort da de delte overgrepshistorier under emneknaggen #JegHarOpplevd. Hvor var alle de som nå er så opptatt av kvinnene i Köln og Stockholm da, spør Mona Abdel-Fadil. Foto: Christian Belgaux
Annonse

– Gjenger av menn har trakassert og antastet kvinner i Köln i Tyskland, og i flere tyske byer, og også på en festival i Stockholm i fjor sommer. Først og fremst: Bør disse hendelsene sees i sammenheng?

– Det synes jeg er veldig vanskelig å svare på. Det er et viktig spørsmål å stille seg. Det jeg tror er veldig viktig, er å finne ut om ting var organisert eller ikke.

– Hvorfor er det viktig?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«En halv liter melk, to små kavringer eller to knekkebrød med margarin og mysost, kneippbrød med margarin og mysost, et halvt eple eller en halv appelsin – eller hundre gram gulrot…»