Annonse
00:01 - 15. januar 2016

Menn som klår på kvinner

Gjengtafsingen i Köln og Stockholm handler om kjønn, og nordmenn må ikke tro de er så mye bedre, sier forsker Mona Abdel-Fadil.

Trakasseringer: Norske kvinner ble latterliggjort da de delte overgrepshistorier under emneknaggen #JegHarOpplevd. Hvor var alle de som nå er så opptatt av kvinnene i Köln og Stockholm da, spør Mona Abdel-Fadil. Foto: Christian Belgaux
Annonse

– Gjenger av menn har trakassert og antastet kvinner i Köln i Tyskland, og i flere tyske byer, og også på en festival i Stockholm i fjor sommer. Først og fremst: Bør disse hendelsene sees i sammenheng?

– Det synes jeg er veldig vanskelig å svare på. Det er et viktig spørsmål å stille seg. Det jeg tror er veldig viktig, er å finne ut om ting var organisert eller ikke.

– Hvorfor er det viktig?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
2000,-
per år
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Inkluderer alt stoffet du finner i papiravisen, i tillegg til saker du kun finner på nett. Du har også tilgang til eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.