Annonse
04:00 - 03. september 2004

Ønsker millioninnvandring

– Norge kan ta inn 1,5 millioner innvandrere frem til 2050, og de bør i hovedsak etablere seg i hovedstadsområdet, mener Thomas Hylland Eriksen.

Annonse

Forslaget lanseres på kommentarplass i Morgenbladet (side 6) denne uken. Professor i sosialantropologi ved Universitetet i Oslo, Thomas Hylland Eriksen, synes det er på tide å snu innvandringsdebatten på hodet:

– Debatten har enten dreid seg om innvandrere som problemskapere eller om våre solidariske forpliktelser. Ingen av disse innfallsvinklene treffer. Innvandring er godt og nødvendig for samfunnet.

1 500 000. Mange vil nikke anerkjennende til et forslag om økt innvandring, men stusse over Hylland Eriksens tall på 1,5 millioner. Om disse skulle bosette seg i Oslo-området, slik han ønsker, vil kanskje flertallet av innbyggerne der ha innvandrerbakgrunn om 40-50 år. Det betyr vel et radikalt annerledes samfunn?

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.