Annonse
20:36 - 16. februar 2012

Lysbakkens dilemma

Audun Lysbakken må avgjøre om han skal vrake eller beholde Kristin Halvorsen i regjering.

Annonse

Politisk analyse

SV har i praksis valgt sin neste leder på utallige årsmøter i lokal- og fylkeslag de tre siste ukene. Da Heikki Holmås trakk seg som lederkandidat tirsdag kveld, var det fordi han tolket alle årsmøtene på samme måte som de andre i partiet: Lysbakken var mest ønsket. Holmås ville bare ha irritert sine partifeller om han fortsatte kampen frem til det ekstraordinære landsmøtet 10. mars.

For Lysbakken var det en lettelse. Ikke fordi han i den siste tiden har vært usikker på om han ville vinne, men fordi han nå kan bruke alle sine krefter på det aller viktigste – nemlig å forberede ukene etter landsmøtet. Han må umiddelbart vise både velgere og tillitsvalgte at det er noe mer enn et personskifte som skjer i SV. Han må få folk til å tro at han har ideene, evnene og viljen til å få partiet oppover igjen på meningsmålingene.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Spaltister