Annonse
16:13 - 22. desember 2011

Quiche med Undredalsost og spinat

Osteproduksjon i Undredal. Foto: Tove Gravdal
Annonse

Snart har vi fått nok av julemat. Derfor serverer vi en oppskrift på quiche med ekte norsk geitost i årets siste avis. Oppskriften har en historie. Journalist Tove Gravdal var i Undredal i sommer og intervjuet Pascal Baudonnel, som i 20 år har vært en frontfigur i kampen for å bevare den eldgamle norske tradisjonen med å lage hvit geitost fra upasteurisert melk. Tove tok med en tre kilos geitost, og da ble det geitostpai til redaksjonen.

Undredalsost er i salg flere steder, men bruk gjerne smaksrik geitost fra et av de andre, tradisjonsrike ysteriene i Norge. Beregn god tid, det tar rundt fire timer å lage retten.
 

Quicheskallet: Ha mel og salt i en kjøkkenmaskin. Kjør den på lav hastighet og ha i eggeplommen, deretter én etter én av smørterningene. Bland godt. Ha i det kalde vannet og kjør det skikkelig inn i deigen. Pakk deigen i plastikkfolie og la den hvile en time i kjøleskapet.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse