Annonse
16:13 - 22. desember 2011

Quiche med Undredalsost og spinat

Osteproduksjon i Undredal. Foto: Tove Gravdal
Annonse

Snart har vi fått nok av julemat. Derfor serverer vi en oppskrift på quiche med ekte norsk geitost i årets siste avis. Oppskriften har en historie. Journalist Tove Gravdal var i Undredal i sommer og intervjuet Pascal Baudonnel, som i 20 år har vært en frontfigur i kampen for å bevare den eldgamle norske tradisjonen med å lage hvit geitost fra upasteurisert melk. Tove tok med en tre kilos geitost, og da ble det geitostpai til redaksjonen.

Undredalsost er i salg flere steder, men bruk gjerne smaksrik geitost fra et av de andre, tradisjonsrike ysteriene i Norge. Beregn god tid, det tar rundt fire timer å lage retten.
 

Quicheskallet: Ha mel og salt i en kjøkkenmaskin. Kjør den på lav hastighet og ha i eggeplommen, deretter én etter én av smørterningene. Bland godt. Ha i det kalde vannet og kjør det skikkelig inn i deigen. Pakk deigen i plastikkfolie og la den hvile en time i kjøleskapet.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Spaltister