Annonse
04:00 - 25. februar 2011

«Kan man droppe en begravelse hvis den kommer midt i sydenturen?»

Etikeren svarer.

Annonse

Spørsmål: Det er jo en uskreven regel at når noen man kjenner dør, så endrer man planene sine og hopper på første fly hjem fra Australia. Eller? I gamle dager var familie og slektskap utvilsomt mye viktigere, og man så nok annerledes på viktigheten av barn, ekteskap og dertil hørende ritualer. I dag er det vanlig at familier bor spredt, og kanskje møter man hverandre bare en gang i året eller sjeldnere. Hvorvidt er man egentlig forpliktet til å stille opp når noen man ikke har veldig sterke bånd til, dør? I utgangspunktet er det en selvfølgelighet at man stiller opp for de etterlatte, men stadig flere synes å anse det som valgfritt. Er det akseptert å skylde på at man må jobbe, man er blakk, eller at begravelsen havner midt i sydenturen? Hvor feil er det egentlig å droppe Tantes begravelse selv om man faktisk likte henne?

Student 30, Molde

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.