Annonse
04:00 - 25. februar 2011

«Kan man droppe en begravelse hvis den kommer midt i sydenturen?»

Etikeren svarer.

Annonse

Spørsmål: Det er jo en uskreven regel at når noen man kjenner dør, så endrer man planene sine og hopper på første fly hjem fra Australia. Eller? I gamle dager var familie og slektskap utvilsomt mye viktigere, og man så nok annerledes på viktigheten av barn, ekteskap og dertil hørende ritualer. I dag er det vanlig at familier bor spredt, og kanskje møter man hverandre bare en gang i året eller sjeldnere. Hvorvidt er man egentlig forpliktet til å stille opp når noen man ikke har veldig sterke bånd til, dør? I utgangspunktet er det en selvfølgelighet at man stiller opp for de etterlatte, men stadig flere synes å anse det som valgfritt. Er det akseptert å skylde på at man må jobbe, man er blakk, eller at begravelsen havner midt i sydenturen? Hvor feil er det egentlig å droppe Tantes begravelse selv om man faktisk likte henne?

Student 30, Molde

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Påfyll