Annonse
04:00 - 21. januar 2011

«Jeg er miljøverner, men har fått en lovende forespørsel fra oljebransjen»

Etikeren svarer.

Annonse

Spørsmål: Jeg er selvstendig næringsdrivende og bedriften er i en vanskelig etableringsfase. Vi har mye å gjøre, men pengene ruller ikke inn. Det største problemet er fraværet av pengesterke og betalingsvillige kunder. Nylig fikk vi en lovende forespørsel: Et større designbyrå spurte om vi kunne skrive tekst til en kampanje som promoterte oljebransjen. Dette var et oppdrag der det var mye å hente økonomisk. Forespørselen skapte likevel et problem for meg. Jeg er mangeårig miljøaktivist og fortsatt aktiv i miljøbevegelsen. Jeg ønsker ikke å skape et inntrykk av at vekst i oljebransjen er noe fremtidige generasjoner er tjent med. Spørsmålet er: Hvor går grensen mellom jobb og personlig overbevisning? Skader jeg min egen integritet ved å fremme en kunde jeg som privatperson er motstander av? Eller er sikring av egen arbeidsplass og inntekt viktig nok til å skille mellom personlige prinsipper og arbeid?

Selvstendig næringsdrivende vestlandskvinne
 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Påfyll