Annonse
04:00 - 14. januar 2011

«Som arbeidersønn føler jeg meg fremmed i Holmenkollen»

Etikeren svarer.

Annonse

Spørsmål: Jeg bor på Oslo vest, men er vokst opp i arbeiderklassen. Min far var fabrikkarbeider og min mor såkalt «vaskekjerring». Jeg tok universitetsutdannelse. På et studieopphold i Frankrike traff jeg en bra og søt dame. Hun var fra Holmenkollen. Faren var forretningsadvokat og moren var lege. Formuen var betydelig, masse penger på bok. Jeg har en lukrativ jobb i privat sektor, kona mi er en lovende advokat (som sin far). Vi er nå gift, og har to søte barn, gutt og jente. Begge barna går i Heming langrenn. Jeg pleier å bringe dem til langrennstrening og da står suv-ene linet opp ved Frognerseteren. Huset vårt er stort og godt, kunst på veggene. Vin til kvelds etter en god skitur en selvfølge. Men altså, dette er ikke problemfritt for meg. Som sønn av en arbeider, oppvokst i blokk, føler jeg meg fremmed i Kollen. Selv om jeg har lyktes, føler jeg meg utilpass her vi bor. For å si det rett ut blir jeg kvalm av naboene mine, de som vokste opp i nærheten her. Og jeg tenker mer og mer på røttene mine. Hva bør jeg gjøre? Bør jeg flytte? Og hvor bør jeg flytte?

Mann (40), Holmenkollen
 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.