Annonse
16:06 - 22. desember 2011

«Vi vil gi finere gaver til de besteforeldrene som stiller opp mest.»

Etikeren svarer.

Annonse

Vi feirer ofte jul med begge sett foreldre/besteforeldre, og det blir mye gaver. Nå har det seg sånn for vår del at det ene settet besteforeldre stiller opp mye mer, og er mye mer tilstede for både oss som voksne og barnebarna, selv om de som stiller opp minst har mye mer tid til rådighet i hverdagen. Når julen kommer ønsker vi å gi finere gaver til det settet besteforeldre som stiller opp mest, men dette er ikke så enkelt når begge settene er til stede under gaveåpningen. Hva ville du gjort? For oss er det viktig å behandle de rundt oss likt, og også vise det overfor barna, men det er ønskelig å gjenspeile det forholdet vi har til hver enkelt gjennom julegavene vi gir.

Hilsen mor og revisor (33), Trondheim.
 

Svar: Jeg misforsto spørsmålet ved første gangs gjennomlesning, fordi jeg trodde at det var de to settene med besteforeldre som konkurrerte om barnas oppmerksomhet ved å smøre litt ekstra på under juletreet. Det er jo ikke så sjelden det skjer. Da kan problemet i prinsippet løses ved at de voksne tar en prat sammen om ønskelister og likebehandling av barna. Men hva er likebehandling? I våre dager vil man i tankene straks omsette gaver til pengebeløp, fordi selvlagde julegaver brukes så sjelden.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse