Annonse
04:00 - 11. mars 2011

Blossom Dearie

En rundtur i New York.

Blossom dearie
Annonse

Under et opphold i London på tidlig 70-tall var jeg på Ronnie Scotts jazzklubb og hørte på sanger/pianist Blossom Dearie. Jeg kom i snakk med henne og hun fortalte hun hadde slektninger i Norge, da hennes mor var norsk.

I årene som fulgte hadde vi en del kontakt og jeg besøkte henne et par ganger i New York. Hun var en dame med mange jern i ilden og jeg ble med henne til ulike steder i byen. Jeg fikk et godt innblikk i hvordan det var å være artist i New York.

Dette var på 70- tallet og Blossom hadde startet sitt eget plateselskap som hun kalte Daffodil Records. Dette ga henne full kontroll over innspillinger og distribusjon av sin egen musikk. Det innebar også at når hun hadde økonomi og materiale hun ville spille inn, hadde hun full frihet til å gjøre det. Blossom solgte alltid egne plater når hun hadde konserter eller via postordre. Dessverre gikk hun glipp av verdensomspennende distribusjon. Men tidlig i karrieren spilte hun inn plater for PolyGram, og disse er fremdeles mulig å få tak i. Det var ganske avansert å ha eget platemerke på denne tiden og Blossom var en av de første jeg kjenner i vår bransje.

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Spaltister