Annonse
04:00 - 29. april 2011

Tvil om verdier

KrF tyr til kontantstøtten og ikke til verdikommisjonen når gamle vinneroppskrifter hentes frem.

Annonse

Når den nyvalgte KrF-lederen Knut Arild Hareide skal oppsummere landsmøtet i Trondheim på søndag, kommer han helt sikkert til å legge vekt på at Kristelig Folkeparti er landets fremste verdiparti. KrF-ledere gjør alltid det. På en pressekonferanse i forkant av landsmøtet gjorde Hareide et poeng av at han skiller seg fra Høyres Erna Solberg og Aps Jens Stoltenberg ved å være opptatt av «verdier og etikk» – i motsetning til de to andre som angivelig er mest opptatt av tall.

For to år siden utga avtroppende partileder Dagfinn Høybråten boken Pengene eller livet der hans hovedpoeng var at vi måtte vri vår oppmerksomhet – fra økonomisk vekst til livskvalitet. Hans problem den gangen er det samme som Hareide vil oppleve i tiden som kommer: Det er bare i noen få politiske saker at verdidimensjonen er tydelig og gjenkjennelig, langt oftere dreier politikk seg om å fordele penger. Når politikerne skal øke livskvaliteten, blir det ofte dyrt.

KrFs forsøk på å gjenopplive gamle vinnersaker er illustrerende. Da partiet gjorde sitt rekordgode valg i 1997, var det løftene om kontantstøtte og nedsettelse av en verdikommisjon som var de to store sakene. Nå tyder alt på at Hareides KrF vil gå til valg med et fornyet kontantstøtteløfte: mye mer penger til familier med ettåringer.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.