Annonse
04:00 - 04. mars 2011

Risiko for opprør i Asia

Økte matvarepriser og politisk vanstyre kan spre uro fra Midtøsten til India og Kina.

Annonse

India og Kina har strevd med å hente sine borgere hjem fra Libya denne uken. Om lag 18 000 indere og 33 000 kinesere var der da opprøret mot Muammar al-Gaddafi begynte. Nervøse regjeringer spør seg nå: Er arabernes opprør et rent midtøsten-fenomen eller kan det spre seg?

De engstelige gjør klokt i å følge med på kornpriser og arbeidsløshetstall. Kombinasjonen av økt utdannelse, høy arbeidsløshet og stigende priser kan være eksplosiv, særlig hvis regjeringen ikke gjør nok for å skape arbeidsplasser og å hindre inflasjon. Opprørene i Midtøsten har vist hvordan bloggintellektuelle og fattige arbeidsløse kan finne hverandre i kampen mot et gammelmannsregime.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse