Annonse
04:00 - 04. mars 2011

Risiko for opprør i Asia

Økte matvarepriser og politisk vanstyre kan spre uro fra Midtøsten til India og Kina.

Annonse

India og Kina har strevd med å hente sine borgere hjem fra Libya denne uken. Om lag 18 000 indere og 33 000 kinesere var der da opprøret mot Muammar al-Gaddafi begynte. Nervøse regjeringer spør seg nå: Er arabernes opprør et rent midtøsten-fenomen eller kan det spre seg?

De engstelige gjør klokt i å følge med på kornpriser og arbeidsløshetstall. Kombinasjonen av økt utdannelse, høy arbeidsløshet og stigende priser kan være eksplosiv, særlig hvis regjeringen ikke gjør nok for å skape arbeidsplasser og å hindre inflasjon. Opprørene i Midtøsten har vist hvordan bloggintellektuelle og fattige arbeidsløse kan finne hverandre i kampen mot et gammelmannsregime.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt