Annonse
04:00 - 27. august 2010

Noen lærer aldri

Konstitusjonen er hund av tvilsom avstamning, men med god adresse. Den har i et svakt øyeblikk kommet inn på slottet og fått kongens tillit, og ligger under bordet hver fredag når det er møte i statråd.

Annonse

Husbond fulgte prinsesse Ingrid Alexandra på den aller første skoledagen, og etter bare to uker har hun lært å stave sitt første ord, apanasje. Hun fikk en liten gave av bestefar. Han var så rørt at jeg fikk en konfekt uten engang å logre.

– Tenk at et lite barn på seks år kan lære så mye på noen dager, når voksne mennesker ikke lærer på måneder og år. Noen lærer aldri, sa han.

Jeg vet hvem han sikter til. Det er hans egen regjering, og kanskje spesielt én, fru Halvorsen. Hun sitter fortsatt nesten øverst ved bordet, men det er noe som ikke stemmer. Hun skraper med de røde skoene i gulvet, og i siste statsråd så jeg tydelige merker i parketten.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Spaltister