Annonse
04:00 - 08. januar 2010

Fredagsbønn

Annonse

Så dere halen min på fjernsynet nyttårsaften? Jeg hadde visst ikke gjemt meg godt nok under nyttårstalen. For all del. Jeg er ikke linselus, som svigersønn i huset, men da husbond var på sitt beste, klarte jeg ikke å holde halen i ro. Jeg er alltid stolt når han virkelig får dreis på nyttårstalen. Særlig dagen etter, når han på den andre siden av gaten prøver seg.

– Vår tale var best, sier jeg da, og jeg tror husbond skjønner det når jeg logrer samtidig. Jeg fikk i alle fall konfekten min uten så mye som å sitte.

Vi er av samme mening der. Han er ikke glad i dem som tjener til livets opphold ved bare å sitte og logre. Vi har sett for mange av den typen begge to. De satt andektige i over en time på fredag. Hvis ikke en av dem smiler snart, får de høre hva vi kaller dem når vi er alene. Fredagsbønnen.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse