Annonse
04:00 - 08. januar 2010

Fredagsbønn

Annonse

Så dere halen min på fjernsynet nyttårsaften? Jeg hadde visst ikke gjemt meg godt nok under nyttårstalen. For all del. Jeg er ikke linselus, som svigersønn i huset, men da husbond var på sitt beste, klarte jeg ikke å holde halen i ro. Jeg er alltid stolt når han virkelig får dreis på nyttårstalen. Særlig dagen etter, når han på den andre siden av gaten prøver seg.

– Vår tale var best, sier jeg da, og jeg tror husbond skjønner det når jeg logrer samtidig. Jeg fikk i alle fall konfekten min uten så mye som å sitte.

Vi er av samme mening der. Han er ikke glad i dem som tjener til livets opphold ved bare å sitte og logre. Vi har sett for mange av den typen begge to. De satt andektige i over en time på fredag. Hvis ikke en av dem smiler snart, får de høre hva vi kaller dem når vi er alene. Fredagsbønnen.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Spaltister