Annonse
04:00 - 01. oktober 2010

«Har vi rett til å utsette sønnen vår for et politisk korrekt eksperiment?»

Illustrasjon: Marvin Halleraker
Annonse

Spørsmål: Vi er en familie på tre som har bodd på Oslos østkant de siste fem årene. Nå skal sønnen vår snart begynne på skolen, og på den skolen vi sogner til er det så vidt vi vet bare elever fra minoritetssamfunn. I utgangspunktet er vi for et «fargerikt» samfunn, men vi tror at miljøet på denne skolen blir i overkant fargerikt. Likevel vet vi at det ble slik fordi alle flyttet, og i alle andre sammenhenger mener vi jo at folk må «walk their talk», og ikke omvendt. Så hva gjør vi? Har vi rett til å utsette sønnen vår for et politisk korrekt eksperiment?

Anonym, Oslo øst

Svar: Hvis det foreligger et moralsk dilemma her, er løsningen i høy grad avhengig av ungens omgjengelighet og sosiale modenhet. Jeg vet ikke om det er mor eller far eller begge som spør, men enkelte skolestartere krever mer beskyttelse og mer påpasselig omsorg enn andre. Om ungen ellers greier seg i et fargerikt miljø til daglig, og har jevnaldrende venner der hvor dere bor, ville det være litt merkelig å frakte ham til en annen del av byen for skolegangens skyld. Dessuten er han jo enebarn som foreldre gjerne har mer tid til å veilede enn om ungeflokken hadde vært større.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse