Annonse
04:00 - 24. desember 2009

Ja, vi elsker nasjonalsanger

Et viktig forfatterjubileum står for døren, og vi tar sjansen på å tyvstarte.

Nasjonalskald: Bjørnstjerne Bjørnsons tekst fra 1859 har en skarp undertone, mener ukens doktor (side 58). Foto: Scanpix
Annonse

ANTIKVRIATET

I 2010 er det 100 år siden Bjørnstjerne Bjørnsons død, og i den anledning er ikke valget av et viktig arbeid fra Bjørnsons hånd vanskelig. Det blir verken bondefortellinger eller historiske dramaer. Bjørnsons viktigste og evigaktuelle arbeid er selvsagt vår nasjonalsang, «Ja, vi elsker».

Bakgrunn, tilblivelse og utvikling av denne sangen er grundig behandlet av Jon Gunnar Jørgensen, Anne Jorunn Kydland Lysdahl og Vigdis Ystad i en bok som kom på Pax i 2002, Historien om «Ja, vi elsker».

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Mest lest

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Spaltister