Annonse
04:00 - 24. desember 2009

Den svarte svanen

Hva kom seilende inn som den svarte svanen i vår teknoverden i 2009?

Annonse

TEKNOLOGI

Jeg kunne begynt å skrive om alt det kule vi kommer til å bruke tiden og tastaturene våre til i 2010. «Brenn bøkene, lesebrettene tar over», «Facebook er sååå 2007» eller «Dine innspill til wiki-statsbudsjett 2011». Men historien har vist at mennesker er avsindig dårlige til å forutsi fremtiden; derfor skal ikke dette handle om 2010.

De færreste spådde Sovjetunionens fall, Hitlers maktovertagelse og påfølgende verdenskrig, internettets spredning, den siste finanskrisen eller 11. september. Dette er hendelser som kan kalles svarte svaner. Det vil si at de er sjeldne og uforutsigbare, men likevel svært viktige.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse