Annonse
04:00 - 20. november 2009

Teknologispalten

Vi avskyr overvåkning, men vi legger igjen flere digitale spor enn noensinne, de fleste frivillige.

Annonse

Dagens mest romantiske mail mottatt: «Jeg hadde tenkt til å fri, men så var du ikke online på MSN.»

Denne oppdateringen kunne jeg lese i twitterstrømmen min nylig. Det er søtt og morsomt, men også absurd. Absurd fordi det er bruddstykker av svært privat informasjon, og jeg kjenner ikke personene som har skrevet dette.

I 2009 er det tilsynelatende ikke grenser for hva vi forteller resten av verden om oss selv (vel, noen grenser har vi, men mer om det senere). Det er spesielt interessant siden 9. november var 20-årsfeiringen for Berlinmurens fall og protestbevegelsen mot datalagringsdirektivet aldri har vært større.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse