Annonse
04:00 - 30. januar 2009

Ikke min skyld

Annonse

Glamourgeriljaen har hatt hastemøte med sigaretter og kald kaffe i anledning EUs utenriksministermøte mandag og Høyre-leder Erna Solbergs uttalelser i den anledning. Som vanlig ble det fattet en del vedtak vedrørende vår alles fremtid.

Møtet ble foranlediget av at Barack Messias Obama, etter å ha avskaffet verdens fattigdom, løst en tolv-fjorten internasjonale kriser før vi andre hadde fått morrakaffen innabords og fått installert en global termostat slik at grønlandsisen ikke smelter likevel, kunngjorde at fengselet på marinebasen på Cuba skal legges ned i løpet av et år. Selv Glamourgeriljaen måtte si seg imponert, og det ble notert i protokollen at vi nå møter konkurranse når det gjelder løsningsorienterte aktiviteter. Fra flere hold, skulle det vise seg.

For angående Guantánamo skrev det tyske nyhetsmagasinet Der Spiegel denne uken at EU har gått med på å ta imot 60 fanger, og at Norge ville bli bedt om å trå til. Dermed ville norske nyhetsmedier gjerne vite hva Høyres statsministerkandidat mente om saken, og hun sa som ventet var: «Blabla … det kan være personer som fyller kravene til å få status som flyktning, men det er ikke aktuelt dersom de har tilknytning til internasjonale terrornettverk … blablabla, USA bør selv ta hånd om slike fanger.» Hun sa det, ingen overraskelser der. Men først sa hun: «Det var ikke vi som fattet dette vedtaket.» Eller på godt norsk: Det va’kke meg!

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse