04:00 - 12. desember 2008

«Hva slags mennesker har vi det så travelt med å forme?»

Brevveksling mellom Hanne Haavind og Simen Tveitereid om barnehager. Brev IV.

Kjære Hanne Haavind

Jeg ble en smule nedstemt av ditt forrige brev. Jeg tror det er måten du bruker begrepet ømme hjerter på. Du får det til å lyde negativt, noe som gir meg falske «forestillinger» om hvem mitt barn er. Og jeg synes det er en måte å omgå selve temaet på. Jeg blir problemet, mine følelser - og ikke barnets.

Det minner meg om noe pedagoger i barnehagen sier: «Det viktigste er at foreldrene blir trygge, det smitter over på barna, og da er alt i orden. For de ser jo at gråten stilner, ettåringen aksepterer, gir etter.» Og da tenker de med sitt kalde hode at barna er sterke, kompetente, som det står i bøkene, og at de klarer mye mer enn foreldre med sine ømme hjerter tror.

Annonse