Annonse
04:00 - 21. november 2008

Hvem skal vokte vokterne?

Norgeshistoriens største tap – 500 milliarder er blåst bort. Kvalifiserer interrail for styring av Oljefondet?

Annonse

I mai fastslo Aftenpostens Thomas Spence: «Det er en fundamental feilslutning at journalistikken blir bedre dess høyere kunnskapsnivå journalistene har.» Dette kan man kalle Spence-tesen i norsk journalistikk: For journalister gjelder det ikke å vite, «men å vite hvor man henter inn informasjon og hvordan man behandler det etterpå».

Jeg vil si: Tvert imot. God journalistikk både er, gir og krever god kunnskap. For å kunne spørre, må man vite.

Den siste uken har nettopp Aftenposten gitt oss en sjangerprøve på Spence-tesen. Først ved avisens alarmerende avsløring av at vårt felles Pensjonsfond (Oljefondet) er slått ned av finanskrisen. Tapet kan bli svimlende 500 milliarder! Det svarer til to tredjedeler av årets statsbudsjett. «All samlet avkastning siden fondet startet opp for 12 år siden vil dermed være blåst bort på få måneder.»

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Spaltister