Annonse
04:00 - 06. juni 2008

Nye Kriminaljournalen

Er kriminalreportasjene forsvunnet – eller bare forflyttet til rosa papir?

Annonse

Som gutt oppdaget jeg Kriminaljournalen: Et mannfolkblad med reportasjer om mord, narkotika, kidnapping, svindel og ran, alt krydret med bilder i svart-hvitt. Men også med annet stoff. Halvparten dekket norske forhold, resten forbrytelser og foreteelser ute, særlig i USA. Temaene var ofte historiske – for eksempel om storskurker som Al Capone, John Dillinger og «Bonnie & Clyde». Jens Bjørneboe var journalist der en tid. Bladet kom ut fra 1952 til 1993 – mer enn førti år. Så sent som i 1984 ble det trykket i 80 000 eksemplarer. Hovedbølet av lesere var tyveåringer, og målgruppen var menn med lav utdannelse.

Det interessante er hvorfor Kriminaljournalen gikk inn. Noen hypoteser:

• Etter 40 år orket verken redaksjon eller utgiver mer – bladet forsvant da de ble pensjonister.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse