Annonse
04:00 - 03. august 2007

Fylleteigen

Annonse

Skadefryd er en særegent fornøyelig form for glede, og når dens utspring attpåtil er grammatisk korrekt, vil jubelen ingen ende ta. Takksigelser kommer i mange former, og denne er til programmet «Språkteigen» på NRK P2.

For så skjedde det igjen. Ola i tredje kom hjem langt etter avisbudet i morradraget en gang, med en promille som lå utenfor menneskelig fatteevne. Det er altså ikke første gang. Og når det skjer, da søpler han først til bakgården med pølse- eller kebabemballasje så man skulle tro den hadde vært åsted for noe slags mesterskap i junkfoodinntak. Det hender også at han ikke husker hvor han bor når han stavrer seg oppover oppgangen, og snubler helt opp til loftstrappa hvor han legger fra seg en halvspist burger, før det demrer for ham at han skal inn der hvor det ligger en dørmatte med den meget passende påskriften «Oh shit! Not You Again!». Han har kjøpt den selv. Så kaver han inn i leiligheten og setter på noe lyd.

Selv er han på dette tidspunktet alltid hundre prosent fylledøv. Men lyden går ikke ubemerket hen i resten av gården, ei heller i kvartalet. Vi er mange – en tre-fire hundre stykker bare i mitt kvartal – som kjenner den ugne følelsen man får når man sitter som et tent lys i sengen mens desibelsmertene raser i nervebanene, brutalt revet ut av ens dypeste, søteste søvn.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse