Annonse
04:00 - 06. januar 2006

Den visse død

I Norge omtales selvmord ytterst sjelden. I andre deler av verden er praksisen ganske annerledes.

Annonse

Tirsdag 27. desember begikk Shoaibur Rehman (35) fra Karachi i Pakistan selvmord ved å hoppe fra vinduet i syvende etasje på jobben. Rehman arbeidet ved kontoret til skatteetaten i Gulistan-e-Jauhar, sone E. Han sa farvel til kollegene før han hoppet. Rehman døde på stedet. Liket ble tatt med til Civil hospital av politiet før det ble gitt videre til familien. Han etterlater seg to barn. Avdøde bodde i FB Area Block 14. Dette skriver den pakistanske avisen The Daily Times i en notis dagen etter hendelsen.

En 18-åring fra Eshowe i det nordlige KwaZulu-Natal i Sør-Afrika begikk selvmord etter å ha strøket på ungdomsskoleeksamen for andre gang. Han hengte seg fra et tre på nyttårsaften. Familiemedlemmer fant ham. Avdøde gikk på Manxele High School. Den sørafrikanske avisen Mail & Guardian skriver dette ved siden av en større sak om utdanningsministerens generelle misnøye med eksamensresultatene dette året.

Lille julaften ble Meital Piti (18) og Yossi Yaloz (19) funnet døde på forskjellige steder i Tiberias i Israel. De var kjærester. Sistnevnte var soldat. Yaloz drepte sin kjæreste før han tok sitt eget liv. Yaloz ble funnet hjemme med en dødelig skuddskade fra militærriflen, mens Piti lå i enden av en trapp i et hus i nærheten. Disse opplysningene finner man i The Jerusalem Post, første juledag.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse