Annonse
04:00 - 16. desember 2005

Proffe prosenter

Ikke løp og kjøp! sa kulturministeren nettopp til norske medieeiere. Han vil endre eierskapsloven før de kjøpekåte rekker å handle. Det er fornuftig.

Annonse

Vår forrige regjering gjorde det mulig for et mediekonsern å eie opptil 40 prosent av dagspressens samlede nasjonale opplag. Tilsvarende gjaldt for de samlede seertall for fjernsyn og for de samlede lyttertall for radio. Nå foreslår Trond Giske at eierskaps-begrensningene igjen senkes til 33 prosent.

I Schibsted renner krokodilletårene. I Mediebedriftenes Landsforening lufter man sin skuffelse. Og refrenget er det velkjente: Det er helt unødvendig med en innstramming. Norske medie-eiere er profesjonelle. De er snarere garantister for redaksjonell frihet og mediemangfold enn noen trussel. Den redaksjonelle integriteten i norske medier har aldri vært sterkere enn i dag, heter det fra Schibsted-konsernets kontorer.

Og norske medieeiere er profesjonelle. De har et greit rulleblad. De vedkjenner seg sine forpliktelser i forhold til Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Spaltister