Annonse
04:00 - 07. januar 2005

Godt nett år!

Et nytt år innvarsler et nettår i forandring. Blir 2005 året da nettjournalistikken blir voksen?

Annonse

Under jordskjelv- og flodbølgekatastrofen i Sørøst-Asia har nettet som medium vist sitt mangfold. Det har supplert de tradisjonelle medienes formidling. For noen har den katastrofehåndtering som har foregått på nettet overflødiggjort de gamle mediene.

Papirmediene utfordres særlig av nettets lynraske øyenvitneskildringer og informasjoner formidlet i lyd, bilder og tekst. Ulike medieformater konvergerer – multimediale fortellinger får prege innbyggerne i den globale landsby. Dramaets skrekk og gru formidles med hjerteskjærende detaljer og fakta, og nettet er også en arena der sorg og savn forsøkes håndtert. Nettavisene oppretter krisesentre og deltar i letingen etter døde og savnede.

En naturkatastrofe og en dødbringende flodbølge blir også til en flodbølge av informasjon og inntrykk. For noen er nettet da nok. Særlig gjelder dette de unge. For mange av dem er ikke avisen verdt papiret den er trykt på.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse