Annonse
04:00 - 10. desember 2004

Lærere eller samfunn?

Læreren må bli tydeligere og sette krav til elevene, argumenteres det. Men det er lite diskusjon om hvordan kravene skal være.

Aslak Bonde - Tidligere politisk journalist i NRK og Aftenposten. I dag dekker han norsk politikk som frittstående analytiker. aslakbonde@politiskanalyse.no
Annonse

NRKs standpunkt-redaksjon var neppe i tvil om temaet for debattprogrammet tirsdag kveld. PISA-undersøkelsen gjorde det enda en gang klart at den norske skolen ikke er spesielt god på å gi elevene de kunnskapene de trenger senere i livet, med den forutsetning at man forholder seg til de kunnskapskravene og de målemetodene PISA bruker. Undersøkelsen sammenligner 15-åringers ferdigheter og skolemiljøet i 41 land.

Vi er faktisk blitt dårligere siden forrige måling for tre år siden.

Det var derfor med fornyet alvor politikerne og skolefolket inntok NRKs debattstudio, selv om argumentene og skillelinjene stort sett var som de har vært før. Politikerne krangler om skyld, og de er uenige om behovet for mer penger og flere lærere.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse