Annonse
00:45 - 09. januar 2015

– Vi må lage en ny åpenhet

Johan Hufnagel er fungerende redaktør i Libération, den franske avisen med tettest bånd til Charlie Hebdo. Han vil at terrorangrepet i Paris skal være en oppvekker for den franske offentligheten.

Mye på spill: Johan Hufnagel er opptatt av at angrepet ikke skal skape ytterligere splittelse i samfunnet. – Vi må bruke alle kreftene vi har til å lage en ny offentlighet, en ny åpenhet, sier redaktøren. Foto: Mathieu Zazzo/Pasco and Co
Annonse

Libérations redaksjonslokaler er stengt, med bevæpnet politi utenfor døren. Ingen kommer inn uten spesifisert avtale, og alle må inn bakveien gjennom kjelleren. Hvilket forhold har din avis til Charlie Hebdo?

– Vi er gamle venner. Charlie Hebdo har vært gjester hos oss når truslene har stått på som verst. Sist gang hadde vi hele redaksjonen boende et par måneder, her i rommet vi sitter i nå. Vi deler historie. Derfor må vi ta noen forholdsregler.

– Hvordan takler dere terrorangrepet innad i redaksjonen i Libération?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.