Annonse
09:31 - 15. mai 2015

Varoufakis visjon

Finansminister Yanis Varoufakis visjon for Hellas er kjempefin – i teorien. Men lik gudene på Olympen krever kreditorene at Syriza leverer et skikkelig offer for å tro at de mener alvor.

Visjonær: Hellas’ finansminister Yanis Varoufakis mener at både grekere og kreditorer er for opptatt av betalingsbetingelser. Han mener det trengs en visjon for hvordan økonomien skal bli frisk. Foto: Yorgos Karahalis/Bloomberg / Getty Images
Annonse

HELLAS

Før ukensfinansministermøte i Brussel annonserte det greske regjeringspartiet Syriza at de vil gjenopplive den statlige tv-kanalen og gi politifolk jobben tilbake. Kreditorlandene må ha blitt like provosert som Olympens guder ble da kong Menelaos snøt dem for offeret av fete okselår og lytefrie lam. Vi husker hvordan det gikk, en mini-odysse av hvileløs virring på havet inntil offeret var bragt og helten fikk vende hjem.

Ministrene noterte «fremgang» i de greske reformplanene, men vil se mer fremgang før de åpner pengesekken. Det betyr nye nestenkriser, ettersom avdragene på statsgjelden forfaller frem mot sommeren.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.