09:34 - 16. januar 2015

Urinveisproblemer

 Kanskje må noen av de fire direktørene nyte sitt otium på Bastøy fengsel i stedet for i Florida. Men alle korrupsjonssakene for tiden er et tegn på at verden går fremover.

Ledergruppen: De hadde kontor ved siden av hverandre i Yaras lokaler i Bygdø Alle i perioden 2005-2008. Oppe til venstre: Ken Wallace, daværende juridisk direktør. Oppe til høyre: Daværende konsernsjef Thorleif Enger. Nede til venstre: Tidligere visekonsernsjef og senere konsulent Daniel Clauw. Nede til høyre: Tor Holba, daværende «prosjekteier» for Libya-forhandlingene.

Hva er det han sier? Og hvor skal vi feste blikket? På «that blonde bitch»? Som er førstestatsadvokat i Økokrim Marianne Djupesland? Eller skal vi se på ham som kalte henne det, i telefonsamtalen som nettopp ble avspilt for retten? Det er Ken Wallace, 70 år, tidligere juridisk direktør i Yara, nå pensjonist, bosatt i Florida. Det er minst pinlig å se ned, men hele rettssalen har ørene på stilk, for det kommer mer. 

Sannelig: I stedet for å se alle de lange tv-seriene, burde vi gå i retten en gang i blant, til en avveksling. Det er åpent for alle. Og besettende interessant. På benken ved siden av meg sitter en dame fra FBI. 

Annonse