Annonse
13:45 - 12. juni 2015

«Udlændinge­kortet er kastet»

Sosialdemokrater krever arbeidsplikt for innvandrere, samtidig kan høyrepopulistiske Dansk Folkeparti bli størst på borgerlig side.

Sterke midler: De konservatives valgplakater er omstridte, partiets tidlgere leder Lars Barfoed har sagt at han sliter med å se klokskapen i kampanjen. Foto: Finn Frandsen/Politiken
Annonse

«Kommer du til Danmark, skal du arbejde.»

De danske sosialdemokratene tok sats allerede i mars, for å gardere seg mot beskyldninger om at de er «myke» i innvandringssaker. Partiets budskap var at alle flyktninger og innvandrere i Danmark skal jobbe minst ti timer i uken.

Torsdag 18. juni skal danskene bestemme om partiets Helle Thorning-Schmidt får fortsette som statsminister. Hvis hun lykkes er det en snuoperasjon av dimensjoner. For bare to år siden hadde Socialdemokraterne 15,6 prosents oppslutning, det laveste nivået siden 1898. I dag ligger de godt over 25 prosent, og rød blokk ligger omtrent likt med de blå.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.